Bolu Dağı'nda Trafik Felç Oldu

TEM Otoyolü'nun Ankara yönüne doğru planlanan yol bakım çalışmaları nedeniyle araç sürücüleri D-100 kara yolunun yönlendirildi, Bolu Dağı geçişinde trafik neredeyse durdu.

Türkiye'nin önemli bir ulaşım güzergahı olan TEM Otoyolu'nun Bolu geçişinde, 9 Kasım'a kadar devam edecek olan yol çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Kaynaşlı-Abant Kavşakları arasındaki 23 kilometrelik kesim, Bolu Tüneli de dahil olmak üzere çeşitli iyileştirmeleri içeriyor. Bu kapsamda, tünel portallerinin çelik konstrüksiyon olarak Kaynaşlı yönünde genişletilmesi ve 3 viyadükte 5 derz değişimi yapılacak.

Trafik sorunu havadan kaydedildi

Ankara istikametindeki trafik akışı, D-100 kara yolunu kullanarak sağlanıyor. Bolu Dağı'nın dik rampalarında meydana gelen araç arızaları nedeniyle, Ankara istikametindeki trafik zaman zaman tamamen durma noktasına geliyor. Uzun araç kuyrukları, Bolu Dağı üzerindeki durumu yansıtan dronlar tarafından havadan görüntülendi.

Yolu yürüyerek devam ediyor

Sakarya'dan Adana'ya gitmek üzere olan bir tırın şoförlerinden biri olan Baki Aktaş, Trafik durduğunda, aracından inerek yolu yürüyerek kat etmeye karar verdi. Durumu değerlendiren Aktaş, "Üç saattir trafikteyiz. Yürüyerek ilerliyorum artık. Biz çift şoförle çalışıyoruz. Araçtan indim ve yürümeye başladım. Bu şekilde daha hızlı ilerliyorum" dedi. Ankara istikametinde, Bolu Dağı'nın dik yokuşlarında trafik sık sık durma noktasına gelmektedir.