Polat Ailesinin Avukatı Tutukluluk Kararına İtiraz Etti

Dilan ve Engin Polat'ın tutuklanmalarının ardından avukatları tarafından Sulh Ceza Hakimliğine tutukluluk karanın iptal edilerek serbest bırakılmaları için itirazda bulundu.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Engin Polat ve Dilan Polat hakkında ''Suç işlemek amacıyla örgüt kurma', 'Suç gelirlerinin aklanmasının önlenmesi', 'Suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' ve 'Vergi kanununa muhalefet' suçlarından soruşturma başlatılarak içlerinde Dilan Polat, Engin Polat, Sezgin Polat, Alper Kürşat Polat, Sinem Sıla Doğu, Can Doğu, Can Polat gibi isimlerin de yer aldığı 14 kişi soruşturma kapsamında 5 Kasım Pazar günü tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Avukatları Tutuklama Kararına İtiraz Etti

Engin Polat ve Dilan Polat'ın avukatı Sevinç Horoz, Sulh Ceza Hakimliğine tutukluluk kararına itirazda bulundu. Av. Horoz, Polat çiftinin hakkındaki tutuklama kararına kaldırılarak tahliye olmaları için talepte bulundu. Yapılan itirazın Sulh Ceza Hakimliğince henüz değerlendirmesi devam edip, şu aşamada bir karar verilmedi.