Kosova'daki Saldırının Organizatörü Milan Radoicic Sırbistan'da Gözaltına Alındı

Kosova'nın kuzeyinde 24 Eylül'de meydana gelen ve Kosovalı 1 polisin ölümüne yol açan saldırının sorumluluğunu üstlenen Kosovalı Sırp siyasetçi ve işadamı Milan Radoicic, Sırbistan'da polis tarafından gözaltına alındı.

Kosova'nın kuzeyinde 24 Eylül tarihinde gerçekleşen ve Kosovalı bir polisin ölümüne yol açan saldırının organizatörü yakalandı. Kosova'daki saldırıyı üstlenen Kosovalı Sırp siyasetçi ve işadamı Milan Radoicic, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki dairesine düzenlenen bir polis operasyonu ile gözaltına alındı.

Sırbistan İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, eski Başkan Yardımcısı Milan Radoicic'in suçlamalarla ilgili olarak 48 saat gözaltında tutulacağı ve ağır suçlardan yargılanacağı belirtildi. Suçlamalar arasında suç işleme amacıyla örgütlenme, izinsiz ateşli silah ve patlayıcı ticareti yapma, imal etme, bulundurma ve taşıma ile genel güvenliğe karşı ağır suçlar bulunuyor.

Savcılık, Radoicic'in kaçma riski nedeniyle tutuklu yargılanmasını talep etti. Ayrıca, Radoicic'in Banjska'daki Kosova polisi ile çatışmada kullanılan ağır silahları Bosna Hersek'ten satın aldığı ve Kosova'daki çeşitli lokasyonlarda sakladığı iddia ediliyor.

Radoicic'in avukatı Goran Petronijevic, müvekkilinin Banjska'daki silahlı çatışmayı organize ettiğini itiraf ettiğini belirtti ve Sırbistan hükümetinden destek almadığını savundu.

Kosova'nın kuzeyindeki Banjska'daki çatışma, plakasız kamyonlarla barikat kuran silahlı ve maskeli bir grup tarafından başlatılmış ve polise ateş açılmıştı. Saldırı sonucunda bir polis hayatını kaybetmiş, bir polis yaralanmıştı. Ardından silahlı grup Banjska Manastırı'na sığınmış ve burada polisle çatışmıştı. Kosova yetkilileri, saldırganların Sırbistan'a ait askeri üslerde eğitildiklerini gösteren dron görüntülerini paylaşarak saldırının Belgrad tarafından organize edildiğini iddia etmişti. Bu gelişmeler, bölgedeki siyasi ve güvenlik gerilimini artırabilir ve yakından takip edilmelidir.