İstanbul Arnavutköy'de Bir Şantiyede Harfiyat Alınınca Yan Bina Kaydı

İstanbul ARnavutköy'de bulunan bir inşaat çalışması sırasında alınan harfiyat, yan tarafta bulunan diğer binanın kaymasına sebep oldu. Bu nedenle kayan bina belediye ekiplerince mühürlendi, aynı zamanda ekipler tedbir amaçlı inşaatın çalışmasını durdurarak tehlike oluşturabilecek kısımları demir bariyerlerle giriş çıkışa kapattı. Belediye ekiplerinin yapacağı inceleme sonucunda binanın yıkılıp yıkılmayacağına karar verileceği öğrenildi.

İstanbul Arnavutköy'de Fatih Caddesi üzerindeki bir şantiyede harfiyat alımı sırasında yan tarafında bulanan binanın kaydığı anlaşıldı. Yan tarafındaki apartman ile bitişik olan binanın 10 cm kadar ayrılması nedeniyle durumu fark eden vatandaşlarca belediye ekiplerine bilgi verildi.

Belediye ekipleri olay yerine gelerek tedbir amaçlı daireleri ve bir işyerini mühürleyerek girişlerin yasaklayarak inşaatın çalışmasına ara verdi. Belediye ekipleri tehlike oluşturabilecek kısımlara giriş çıkış olmaması için demir bariyerlerle güvenliği sağladı.

Diğer yandan binanın yıkılıp yıkılmayacağı belediye ekiplerinin incelemesi sonucunda karar verileceği öğrenildi.

Belediye Binayı Mühürledi

Olayı anlatan esnaf Mustafa Çakır, 'Burada hafriyat alınırken açıldı. Yan tarafta bir inşaatta hafriyat alındıktan sonra açılma oldu. Komşuyla aramızı açtılar yani. Dairelerde herhangi bir zarar yok, sorduk bir çatlama olmadığı söyleniyor. Biz açılınca fark ettik. Şu anda tedbir amaçlı mühürlendi bina. Belediye kararına göre yıkılıp, yıkılmayacağı belirlenecek' ifadelerini kullandı.