Ermenistan'da 8 Komutan Darbe Girişimi İddiasıyla Gözaltına Alındı

Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi, "Yurtsever Haçlılar2 grubuyla birlikte hareket ederek darbe girişiminde bulundukları gerekçesiyle 8 üst düzey komutanı gözaltına aldı.

Azerbaycan'ın Karabağ'daki başarılı terörle mücadele operasyonlarının ardından, Ermenistan'da darbe planlarıyla ilgili önemli gelişmeler yaşandı. Ermenistan Ulusal Güvenlik Servisi tarafından yapılan açıklamada, 8 yüksek rütbeli komutanın gözaltına alındığı duyuruldu. Bu komutanların, kendilerini 'Yurtsever Haçlılar' olarak tanımlayan bir silahlı grupla işbirliği yaparak darbe girişimine hazırlandığı ifade edildi.

Açıklamada, bu örgüt üyelerinin hükümet yetkilileri ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'a karşı ideolojik düşmanlık beslediği vurgulandı. Operasyonlar sırasında çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiği açıklamada, 'Suç örgütü üyeleri, suç işlemek için telekomünikasyon cihazları, sinyal bozucu ekipmanlar, araçlar ve gereçler temin ederek darbe girişimi için önceden koşullar oluşturmaya çalıştılar' denildi.

Açıklamada ayrıca, 'Ceza yargılaması sürecinde yeterli kanıtların elde edilmesi ve makul şüphelerin doğması üzerine, suç örgütünün sekiz üyesi gözaltına alındı, kamu cezai kovuşturması başlatıldı ve 43. madde uyarınca suç duyurusunda bulunuldu' şeklinde bilgi verildi.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, muhalefetin sokak eylemleriyle istifasını talep etmesinden sonra yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, ülkedeki bazı örgütlerin iktidarı devirmek için 'darbe planları' içinde olduğunu açıklamıştı.