Bugünün Haberi: Gazze'deki Kara İşgali Yeni Riskleri Beraberinde Getiriyor

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının boyutunu genişleterek kara işgaline geçmesi, askeri açıdan önemli riskleri de gündeme getirdi. İsrail ordusunun kara harekatı, şimdiden beklenenden fazla kayıpla karşı karşıya kaldı.

31 Ekim'den bu yana 17 askerin hayatını kaybettiği saldırılarda, Hamas'ın meskun mahaldeki direnişi dikkat çekti. İzzeddin el-Kassam tugaylarının tanksavar ve füze saldırılarında birer birer imha edilen zırhlı araçlar, kara harekatındaki tehlikeleri gözler önüne serdi.

Ordunun dar sokak çatışmalarına girmesi kuşkusuz en zorlu aşama olacak. Hamas ise uzun yıllardır yeraltı tünelleriyle Gazze'yi savunmaya hazırladı. Neredeyse bir 'yeraltı şehri' kurulduğu tahmin ediliyor.

Böylesine yoğun nüfuslu ve Hamas'ın hakim olduğu yerleşim yerlerinde ilerlemek, tüm dünyada orduların çekindiği riskleri de içeriyor. ABD'nin de danışmanlık için komutan göndermesi, bu endişeyi yansıtıyor.

Henüz başlangıç aşamasında önemli kayıplar veren İsrail ordusunun, harekatı daha da genişletmesi durumunda çok daha ağır sonuçlarla karşılaşabileceği değerlendiriliyor. Gelişmeleri yakından izlemeye devam edeceğiz.