3 - 4 Ekim 2023 Türkiye Geneli Hava Durumu Nasıl? İl İl Uyarılar ve Sıcaklık

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gelen son dakika açıklamalarına göre birçok ilde Salı ve Çarşamba günleri şiddetli yağmur bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından gelen son dakika açıklamalarına göre birçok ilde Salı ve Çarşamba günleri şiddetli yağmur bekleniyor. Gelen açıklamalara göre de şiddetli yağmurların 2 gün daha ülke genelinde birçok şehirde etkisini sürdürmesi beklenirken bu hafta ise bir miktar düşeceği sonrasında tekrar yükseleceği öğrenildi.

Adana'nın güneyi, Osmaniye ile Hatay'ın Kıyı Kesimleri İçin Yayınlanan Son Dakika Uyarısı Şu Şekilde:

Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinde Adana'nın güneyi, Osmaniye ile Hatay'ın kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı
02.10.2023 20.15-03.10.2023 03.00

Hadisenin Şiddeti
Kuvvetli Yağış

Oluşması Muhtemel Riskler
Sel - Su Baskını - Yıldırım - Ulaşımda Aksamalar

Orta ve Doğu Karadeniz Kıyıları İçin Yayınlanan Son Dakika Uyarısı Şu Şekilde:

Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında görülen kuvvetli yağışların; 03.10.2023 Salı günü ilk saatlerden itibaren Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun ve Trabzon'da kuvvetli, Giresun'un doğusu, Rize ve Artvin kıyılarında yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100 kg/m2) olarak devam etmesi beklendiğinden sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı
03.10.2023 00.00-03.10.2023 22.00

Hadisenin Şiddeti
Şiddetli Yağış

Oluşması Muhtemel Riskler
Sel - Su Baskını - Yıldırım - Ulaşımda Aksamalar

Doğu Kesimler İçin Yayınlanan Son Dakika Uyarısı Şu Şekilde:

Yapılan son değerlendirmelere göre; 03.10.2023 Salı günü Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin, Elazığ, Muş, Bitlis, Ağrı, Van, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı
03.10.2023 09.00-03.10.2023 21.00

Hadisenin Şiddeti
Kuvvetli Yağış

Oluşması Muhtemel Riskler
Sel - Su Baskını - Yıldırım - Ulaşımda Aksamalar

ÜLKE GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU

Türkiye geneli 5 günlük hava durumu tahmini de az önce yayınlandı. MGM resmi sayfası üzerinden yayınlanan 5 günlük hava durumu tahmin raporu şu şekilde:

Ülke geneli Salı günü İstanbul ve çevresi ile KAradeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Akdeniz bölgesinin bazı kesimlerinde şiddetli yağmur bekleniyor