1.20 faizli konut kredisi hangi bankadan verilecek?

Türkiye'de milyonlar gözünü kulağı devlet tarafından ilk kez ev alacaklara konut kredisi kampanyasına çevrildi.

1.20 faizli konut kredisi hangi bankadan verilecek? Türkiye'de milyonlar gözünü kulağı devlet tarafından ilk kez ev alacaklara konut kredisi kampanyasına çevrildi. İlk defa konut sahibi olacakları da yakından ilgilendiren en düşük faizli konut kredisi kampanyası, son günlerde de sıkça araştırılıyor.

Konut sahibi olmak isteyen binlerce kişi de, yeni konut kredisi kampanyasıyla ilgili ayrıntıları merak ediyor. Bir süredir de kamuoyunun gündeminde olan düşük faizli knout kredisinin de koşullarının yakın zamanda netleşmesi öngörülüyor. Çalışmalar tamamlandıktan sonra da Meclis gündemine konunun gelmesi hedefleniyor.

15 YIL VADELİ KONUT KREDİSİ!

 

NTV'de yer alan habere göre; Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), ikinci defa konut sahibi olacak kişiler için kredilere sınırlama getirmişti. Bu şekilde artık yatırımcının değil ihtiyacı olanın konuta erişmesi öncelik olacak. 

Sık sık gündeme gelen düşük faizli konut kredisi kampanyası ile ilgili ayrıntılar netleşmedi. Söz konusu kampanydada beklenti, vadenin 15 seneye uzatılması ve faiz oranının yüzde 1.20 olması. 

CEVDET YILMAZ AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program (OVP) kapsamında ilk konutunu alacakların destekleneceğine dikkat çekmişti. 

Cevdet Yılmaz, konu ile ilgili yaptığı açıklamasında "Bu çerçevede katılım Finans ve kalkınma bankacılığı konuları gündeme geldi. Buralarda etkili şekilde yine iyi projelere destek olan, parası olana değil bir sistemi nasıl geliştiririz bunlar değerlendirildi" ifadelerine yer verdi. 

Yılmaz, konut arzının daha fazla artırılması, birinci konut ediniminin daha güçlü şekilde teşvik edileceği mekanizmalar üzerinde durulduğunu belirtti. Yılmaz, açıklamasını "DPT ve Dünya Bankası ortak çalışma yapmıştı. Tasarruf oranlarını artırıyor. Kamu olarak ilk ev alımını destekleyici çerçeve içinde hareket edeceğiz" diyerek tamamladı. 

1.20 FAİZLİ KONUT KREDİSİ HANGİ BANKADAN?

Türkiye'de 1.20 faizli konut kredisinin kamu bankaları tarafından verilmesi bekleniyor.