• Haberler
  • Gündem
  • 'Öldükten sonra cennete nasıl girilir?' Rojin'in son Google aramaları şaşırttı! En çarpıcı nokta ise Google haritalarda baktığı yer...

'Öldükten sonra cennete nasıl girilir?' Rojin'in son Google aramaları şaşırttı! En çarpıcı nokta ise Google haritalarda baktığı yer...

Rojin Kabaiş üniversite eğitimi için gittiği Van'da akşam yemeği yedikten sonra kayboldu ve 18 gün sonra cansız bedeni bulundu. İntihar mı cinayet mi soruları hala kafa karıştırırken telefonundaki son Google aramaları ortaya çıktı. 3 farklı arama yapan Rojin'in haritalarda baktığı son yerin ise cansız bedeninin bulunduğu nokta olması dikkat çekti.

Van'da Kaybolan Rojin'in Arama Geçmişi ve Son Kitabı

Van'da 18 gün önce kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in cansız bedeni, Van Gölü sahilinde bulundu. Türkiye’nin dört bir yanındaki vatandaşlar, Rojin’in kaybolmasından sonra umutla iyi haber beklerken, genç kadının kaybolmadan önce yaptığı Google aramaları ve kütüphaneden aldığı son kitabın detayları büyük bir şok yarattı.

'Öldükten sonra cennete nasıl girilir?' Rojin'in son Google aramaları şaşırttı! En çarpıcı nokta ise Google haritalarda baktığı yer...

Rojin Kabaiş'in kaybolduktan 18 gün sonra Van Gölü sahilinde cansız bedenine ulaşılması, Türkiye’de büyük bir üzüntü yarattı. Olayın ardından yapılan soruşturma ve incelemeler, genç kadının kaybolmadan önceki son aktivitelerine dair çarpıcı bulgulara ulaşıldı.

Rojin'in Google arama geçmişinde dikkat çeken bazı başlıklar bulundu. Genç kadının aramalarında "Öldükten sonra cennete nasıl girileceği" ve "Ölen kişinin banka hesabındaki paraya ne olacağı" gibi konular dikkat çekti. Bu aramalar, Rojin’in kaybolduğu dönemde psikolojik olarak zor bir dönemden geçtiğine dair bir ipucu sunuyor olabilir.

Öte yandan, Rojin'in kütüphaneden aldığı son kitabın Sait Faik Abasıyanık'ın "Kayıp Aranıyor" adlı eseri olduğu öğrenildi. Bu detay, kaybolan genç kadının içsel bir boşluk ya da arayış içinde olduğunu düşündüren bir başka ipucu olarak gündeme geldi.

Rojin'in son olarak Google Haritalar'da baktığı yerin de kafaları karıştırdığı ifade ediliyor. Genç kadının kaybolduğu süreçte bu yerin önemi ve Rojin’in bu bölgeye olan ilgisi, soruşturmanın önemli bir parçası olarak değerlendiriliyor.

20 KİLOMETRE UZAKTA BULUNDU

Kendisinden bir daha haber alınamayan Rojin Kabaiş'in cansız bedeni, kaybolduğu sahilden yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta, Tuşba ilçesine bağlı özellikle yazlıkların bulunduğu kırsal Mollakasım Mahallesi sahilinde, bahçe sulamaya gelen Mehmet Emin Ankay (60) tarafından bulundu.

ALDIĞI SON KİTAP: KAYIP ARANIYOR

Rojin'in ölümünden önce üniversitenin kütüphanesinden aldığı kitap Sait Faik Abasıyanık'ın 'Kayıp Aranıyor' kitabı. Kitabın konusu ise şöyle; 

Romanda, eski konsoloslardan Vildan Bey'in kızı Nevin'in yaşamı anlatılmaktadır. Nevin içinde bulunduğu dünyadan, bu dünyanın iki yüzlülüğünden ve çıkarcılığından sıkılmıştır ve yalansız, özgür ve samimi bir dünyaya özlem duymaktadır.

Romanın sonunda iki arada kalan Nevin sonunda dünyasından tamamen kaçıyor Nevin romanın sonunda kayıplara karışıyor.