Bugünün Haberi
3 Mayıs 2025, 16:54
26

Sırrı Süreyya Önder Vefat Etti Ardında Ne Bıraktı?

DEM Parti Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder, geçirdiği kalp rahatsızlığı sonrası kaldırıldığı hastanede, 18 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. 62 yaşındaki Önder, çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.  
Sırrı Süreyya Önder Vefat Etti Ardında Ne Bıraktı?

Hastaneden yapılan açıklamada, Sırrı Süreyya Önder'in 15 Nisan 2025 tarihinde saat 22.41'de şuuru kapalı, solunum ve kardiyak arrest tablosunda hastaneye getirildiği belirtildi. Acil olarak "Aort Diseksiyonu" tanısıyla ameliyat edildiği ve yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındığı ifade edildi. Ancak hastanın durumunun giderek kötüleştiği, nörolojik tablosunun ağırlaştığı ve çoklu organ yetmezliğine girdiği kaydedildi. Açıklamada, "Sayın Sırrı Süreyya Önder, yoğun bakım ünitemizdeki takip ve tedavisinin 18. gününde çoklu organ yetmezliği nedeni ile 3 Mayıs 2025 tarih ve saat 16.10'da hayatını kaybetmiştir. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerinin başı sağ olsun." denildi.

Kalp Krizi ve Aort Damarı Yırtılması

Sırrı Süreyya Önder, 15 Nisan'da geç saatlerde kalp krizi geçirmişti. Hastaneye kaldırıldığında kalbi iki kez durmuş, doktorların müdahalesiyle geri döndürülmüştü. Kalp krizinin yanı sıra aort damarının da yırtıldığı tespit edilen Önder, acil ameliyata alınmıştı.

Media content

12 Saat Süren Ameliyat ve Yoğun Bakım Süreci

12 saat süren ağır bir ameliyat geçiren Önder, o günden bu yana yoğun bakımda tedavi görüyordu. Doktorlar, ameliyat sonrası durumunun stabil olduğunu belirtmiş, ancak zaman içinde durumunda kötüleşme gözlenmişti.

Sırrı Süreyya Önder Kimdir?

Sırrı Süreyya Önder, 7 Temmuz 1962 Adıyaman doğumlu, Türk yönetmen, senarist, yapımcı, oyuncu, gazeteci ve siyasetçidir. DEM Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Başkanvekilidir. Yönetmenlik, senaristlik, oyunculuk, müzik yapımcılığı ve ulusal basında köşe yazarlığı yaptı. Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloku (BDP'nin desteklediği bağımsızlar) saflarında katıldığı 2011 genel seçimlerinde, İstanbul 2. bölgeden milletvekili seçildi. 2014 yerel seçimlerinde HDP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı oldu, ancak kazanamadı. HDP saflarında katıldığı Haziran 2015 genel seçimlerinde ve Kasım 2015 genel seçimlerinde ise Ankara 1. bölgeden milletvekili seçildi. TBMM 24. Dönem İstanbul, 25. Dönem ve 26. Dönem Ankara milletvekili olarak görev yaptı. 2023 Türkiye genel seçimlerinde DEM Parti'den 28. dönem İstanbul milletvekili seçildi. 3 Mayıs 2025 günü hayatını kaybetmiştir

2 Temmuz 2025, 15:15
1

Devlet Tiyatroları 9 Branşta Kamu Personeli Alımı Duyurdu: Başvuru Rehberi ve Detaylar!

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, merkez teşkilatında görevlendirilmek üzere 9 farklı branşta sözleşmeli personel alımı yapacağını açıkladı. Sahne Uygulatıcıları (Uzman Memur) pozisyonlarında istihdam edilecek toplam 40 personel için başvuru kılavuzu yayımlandı. Adaylar için başvuru süreci, genel şartlar ve özel nitelikler bu yazımızda detaylandırılıyor.
Devlet Tiyatroları 9 Branşta Kamu Personeli Alımı Duyurdu: Başvuru Rehberi ve Detaylar!

Devlet Tiyatroları Memur Alımı: Genel Başvuru Şartları


Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün Sahne Uygulatıcıları alım ilanına başvurmak isteyen adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartları taşıması gerekiyor. Bu şartlar arasında temel olarak şunlar yer almaktadır:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Sınav tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak.
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak.
  • Askerlik durumu itibarıyla askerlikle ilişiği bulunmamak (erkek adaylar için).
  • Görevini yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak.
  • Güvenlik Soruşturması ve/veya Arşiv Araştırması sonucunun olumlu olması.


9 Branşta Kontenjan ve Özel Nitelikler Açıklandı!


Devlet Tiyatroları, sanatın sahne arkasındaki önemli destek birimlerine yönelik personel alımı yapacak. İşte kadrolar ve her bir branş için aranan özel nitelikler ve kontenjanlar:

  • Butafor (3 Kişi): Meslek yüksekokullarının "Mobilya ve Dekorasyon" bölümü mezunu olmak veya meslek liselerinin "Mobilya ve Dekorasyon" veya "Torna Tesviye" bölümlerinden mezun olmak veya tiyatro aksesuarları yapabilecek beceri ve el yeteneğine sahip en az lise mezunu olmak.
  • Sahne Demircisi (7 Kişi): Meslek yüksekokullarının "Kaynak Teknolojisi" mezunu olmak veya Endüstri meslek liselerinin "Metal Teknolojisi", "Metal İşleri" ya da "Torna Tesviye" bölümlerinden mezun olmak veya metal işleri ile ilgili ustalık-kalfalık belgesi sahibi ve kendini mesleğinde yetiştirmiş en az ilkokul mezunu olmak.
  • Sahne Marangozu (12 Kişi): Üniversitelerin "Mobilya ve Dekorasyon" veya "İç Mekan Tasarımı" bölümlerinden mezun olmak veya endüstri meslek liselerinin "Mobilya", "Mobilya ve Dekorasyon" veya "İç Mekan Tasarımı" bölümlerinden mezun olmak veya marangozluk mesleği ile ilgili ustalık-kalfalık belgesi sahibi en az ilkokul mezunu olmak.
    • Ek Şart: Marangoz atölyesi altındaki bezleme ve döşeme birimi için; pano bezleme ve tutkallı bezleme yapabilen, atölyeler arası nakil yapabilecek fiziksel yeterlilikte ve taşıma yapmaya sağlıksal bir sorunu olmamak, mobilya döşemeciliği ile alakalı ustalık-kalfalık belgesi sahibi en az ilkokul mezunu olmak.
  • Sahne Terzisi (9 Kişi): Üniversitelerin "Tekstil ve Moda Tasarımı", "Tekstil Tasarımı", "Moda Tasarımı", "Giyim Üretim Teknolojisi" bölümlerinden mezun olmak veya meslek liselerinin "Moda Tasarım Teknolojileri" veya "Giyim Üretim Teknolojisi" bölümlerinden mezun olmak veya olgunlaşma enstitülerinin terzilikle ilgili bölümünden (bayanlar için) mezun olmak veya terzilikle ilgili kalfalık-ustalık belgesi olmak ve en az ilkokul mezunu olmak.
  • Sahne Mekanikçisi (1 Kişi): Fakülte, yüksekokul ve meslek liselerinin "Makine", "Mekatronik" ile "Elektrik ve Otomasyon", "Kontrol ve Otomasyon Teknolojileri" bölümlerinden mezun olmak. Yüksek yerlerde ve beden gücü ile çalışmaya engel bir durumu olmamak.
  • Sahne Kunduracısı (3 Kişi): Tiyatro sanatının ihtiyaç duyduğu kundura üretimini yapabilecek mesleki bilgi ve yeteneğe sahip olmak, alanında ustalık veya kalfalık belgesi sahibi olmak, en az ilkokul mezunu olmak.
  • Kartonpiyer (2 Kişi): Kalıp, yontu ve kaplama, alçı, tel, kıtık, kağıt, bez, styropor (köpük), sünger, polyester, lateks gibi malzemelerle dekor üzerinde veya sahnede kullanılacak her türlü kabartmalar, heykeller, ağaçlar, çatı örtüleri, dekor plastik işleri, rölyefler türündeki çeşitli sanatsal uygulamalar yapan heykeltıraşlık mesleğine yatkın olmak, en az lise mezunu olmak.
  • Kaşör (1 Kişi): Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel bölümü mezunu olmak.
  • Çiçekçi - Şapkacı (2 Kişi): Şapka ve çiçekle ilgili veya dikiş makinesi kullanımı hakkında Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika sahibi en az lise mezunu ya da olgunlaşma enstitülerinden mezun olmak.


Media content

Devlet Tiyatroları Personel Alımı Başvuru Süreci


Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nün 40 sözleşmeli personel alımı başvuruları 1 Temmuz 2025 tarihinde başlamış olup, 15 Temmuz 2025 tarihinde sona erecektir.

Başvurmak isteyen adaylar, e-Devlet üzerinden Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım veya doğrudan Kariyer Kapısı internet adresi üzerinden başvurularını online olarak gerçekleştireceklerdir. Şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Adayların, başvuru kılavuzunu dikkatlice incelemeleri ve belirtilen tüm şartları eksiksiz yerine getirmeleri önemlidir.

Devlet Tiyatroları memur alımı başvuru kılavuzuna ilgili e-Devlet ve Kariyer Kapısı platformlarından ulaşabilirsiniz.

İlginizi Çekebilecek Haberlerimiz

Aşağıya kaydırmaya devam edin...